Teksti: Päätoimitus

Kuvat: Seppo Kivimäki

Olet takuulla miettinyt kuumeisesti, ketä Groteskin päätoimituksen jäsentä mahdatkaan muistuttaa eniten. Tämä Buzzfeed-kyselyn eliittiversio tarjoaa sinulle viimein vastauksen tähän elämää suurempaan kysymykseen. Jutun lopusta voit lukea psykoanalyysisi tuloksen – ei saa kurkkia!

Kehen Disney-hahmoon samaistut eniten?

a) Prinsessa Tiana on laillani strong independent woman, joka ei sorru perinteisiin Disney-prinsessa kliseisiin. Olen luonteeltani kunnianhimoinen ja uppoudun kiinnostaviin projekteihin 100-prosenttisesti, joten chillailua on pitänyt harjoitella. Tiana huomaa elokuvassa, että elämästä löytyy muitakin merkityksellisiä asioita kuin rankka duuni – ja tämän allekirjoitan nykyään itsekin.

b) Underrated, mutta Vanellope eli suomeksi Nelli Karamelli. Olen varsinainen oman tieni kulkija ja pikku rontti, joka kuitenkin ajattelee aina ystäviensä parasta ja osaa  jopa joskus olla tosissaan tilanteen sitä vaatiessa. Olen myös harrastanut kartingia.

c) Olen armoton kulinaristi ja intohimoinen nautiskelija – olen kuin Remy Ratatouillesta. Rakastan ruokaa ja sanoisin olevani myös taitava kotikokki. Olen juuri se tyyppi, joka suunnittelee illallisjuhlien tarjoiluja viikkoja etukäteen ja säilyttää puhelimen muistiossa massiivista arkistoa parhaaksi havaituista resepteistä. Remyn lailla olen myös utelias ja innokas oppimaan uutta. 

d) On eri, kehen haluaisin samaistua ja kehen oikeasti samaistun. Oikeasti olen varmaan Lumikin ilkeä äitipuoli – kuulemma mulla on yhtä kylmä resting bitch face kuin sillä. Mutta jos saisin valita, olisin Mulan, koska se on ollut mulle ultimaattinen roolimalli kasvaessa. Se ei välitä sukupuolirooleista, eikä pelkää tehdä asioita, jotka mielletään maskuliinisiksi. Se tekee just, niin kuin itse haluaa. 

Biisi, jota voisit kuunnella loputtomiin kyllästymättä?

a) Musiikkimakuni ulottuu virsistä heviin ja vaihdan kuuntelemiani biisejä tuuliviirin lailla. Erinäisissä elämänvaiheissa huomaan kuitenkin palaavani Ultra Bran tuttujen ja lohdullisten sanojen ja sävelten äärelle. Sokeana hetkenä on biisi, joka koskettaa monella tasolla, ja jota luukutan eniten heidän tuotannostaan.

b) Yleensä minulla on joka vuosi joku Mitskin biisi soimassa loopilla, mutta uusi suosikkini on Gorillazin juuri julkaistun albumin nimikkokappale Cracker Island. Vaikka albumi onkin varsin uusi, minut pystyi nähdä jo viime kesänä Flow Festivaaleilla pomppimassa kappaleen tahtiin Gorillazin keikan eturivissä.

c) Oikeastaan pyöritän aina samoja biisejä loopilla niin kauan, kunnes kyllästyn… Toisinaan huomaan palaavani aina yhtä ihaniin kasariklassikoihin tai indiehitteihin. Mutta yksi asia on varma: hyviä bileitä ilman Hittiputkea ei ole.

d) Tämä on paha, kuuntelen niin paljon kaikkea. Kuunnelluin artistini on monena vuonna ollut Haloo Helsinki, mutta mun on silti sanottava Billy Joelin Vienna. Se on myös go-to-karaokebiisini. 

Minkä supervoiman haluaisit?

a) Ehdottomasti kyvyn teleportaatioon. Tykkään matkustella, joten sen avulla säästäisi ison kuluerän eikä tarvitsisi enää tuntea näennäistä syyllisyyttä lentämisen hiilidioksidipäästöistä.

b) Telekinesis. Aina ei jaksa nousta sängystä, niin olisi kiva pystyä tuomaan tavarat luokseni pelkällä mielenvoimalla. Olisin tämän voiman kanssa tietysti todella vastuullinen, enkä ikinä todellakaan tekisi kenelläkään mitään jäyniä.

c) Aikamatkustaminen kliseiseen elokuvatyyliin olisi kiehtovaa. Tarkkailisin menneisyyden maailmaa ja tapaisin tietysti historian merkkihenkilöitä. 

d) Haluaisin pystyä lukemaan ajatuksia. Rakastan tarkkailla ihmisiä ja tulkita ihmisten elekieltä. Olisi niin mageeta saada tietää, mitä ihmiset oikeasti ajattelee ja osuinko oikeaan.

Isoin lapsuuden julkkisihastus?

a) Johnny Depp. Eikä edes silloin ihan nuorena, vaan 2000-luvun alun näköisenä. Roolivaatteissa tai siviilitamineissa – kaikki käy.

b) Lady Gaga. Aina ja ikuisesti.

c) Palvoin One Directionin poikia vuorotellen (nykyään se on tietenkin Harry Styles). 

d) Helppo: Zac Efron, erityisesti Troy Bolton High School Musical kolmosessa. 

Mikä on iskurepliikkisi? 

a) Vaikka olen muuten (liiankin) suorasanainen, uskon tässä kontekstissa niihin kuuluisiin maagisiin signaaleihin ennemmin kuin valmiisiin repliikkeihin. Mutta yllättävää kyllä, kerran toimi suora ja yksinkertainen “onko sulla tyttöystävää?”.

b) Iskulauseet ovat jääneet minulla menneisyyteen, sillä olen tällä hetkellä onnellisessa parisuhteessa. Aikoinaan se kuitenkin oli “onks sul heittää röökii?”, vaikken edes itse polta. Tupakkapaikalla kuitenkin ne syvimmät keskustelut käydään.

c) En tarvitse iskurepliikkejä, sillä helmeilen joka tapauksessa. Usein päädyn kuitenkin töksäyttämään heti kättelyssä jotain todella typerää, kuten “hei ootko muuten ikinä maistanu vesimelonia sinapilla?”.

d) Alotan aina kysymällä: “Mihin viet mut treffeille?” Se toimii mun do-it-for-the-plot-ajatteluun. (Varoitus: tätä käyttämällä joutuu oikeasti menemään treffeille.)

Yksi asia, mitä ilman et voi poistua kotoa?

a) Kuulokkeet kulkee lähes aina matkassa, sillä eihän Z-sukupolven edustaja kestä bussimatkaakaan vähäisten aistiärsykkeiden reaalimaailmassa.

b) Pakka tarotkortteja. Minut voi löytää aina mistä tahansa bileistä kertomassa absoluuttisia totuuksia ihmisistä näiden korttien ja heidän horoskooppinsa mukaisesti. Saa tulla pyytämään readingia…jos uskallat.

c) Olen neuroottinen kassialma, joka ei voi poistua kotoaan ilman, että mukana on kasa nenäliinoja, lämpökerrasto ja 2,5 litraa vettä nestehukan ehkäisemiseksi – ihan vain kaiken varalta.

d) Koiran kakkapussit, mun jokaisen takin tasku on täynnä niitä. Välillä kettuilen naapuruston mummoille, jotka ei kerää koiriensa jätöksiä ja tarjoan niille pussia. Joka kerta tulee hyvä mieli toisen pahasta mielestä.

Eniten a vastauksia… olet Vilma!

Uskomatonta, mutta totta! Olet kuin Vilma, päätoimituksen jokapaikanhöylä ja epävirallinen piiskuri. Ainakin sukulaistesi mukaan olet johtamistaidoillasi pääministeriainesta, etkä liioin kaihda vastuuta. Suhtaudut maailmaan uteliaisuudella ja elät mottosi ”kaikki on kokemus” mukaisesti, mikä saattaa johtaa sinut yllättäviinkin tilanteisiin. Ulospäin olet varsinainen huumorimuija, mutta sisimmässäsi maailmantuskaa poteva pohdiskelija.

Eniten b vastauksia… olet Elli!

Onneksi olkoon! Olet ihan niin kuin päätoimituksen räväkkäin (ja muutenkin yleisesti paras) jäsen Elli. Ilmaiset itseäsi erittäin uniikilla tavalla, ja olet siitä varsin ylpeä. Et tykkää nistahtaa tietynlaiseen muottiin, ja kokeilet mielellään uusia asioita (varsinkin hiusvärejä). Muiden on hankala saada luottamustasi, mutta olet hurjan lojaali niille, jotka ovat sen ansainneet.

Eniten c vastauksia… olet Helmi!

Olet aika helmi. Uteliaisuus ja innokkuus ovat persoonasi peruspilareita. Olet määrätietoinen kaikki tai ei mitään -tyyppi, joka ei tyydy löysään kompromissiin, vaan haluaa panostaa täysillä kaikkeen, mihin ryhtyy. Toisinaan olet reipas ja hyväntuulinen pälpättäjä, toisinaan taas omiin oloihin vetäytyvä hiljainen pohdiskelija. Rakastat ravintoloissa istuskelua ja uusia ruokakokemuksia. Hyvä ruoka onkin yksi elämäsi suurimmista iloista, mikä saa sinut nauttimaan jokaisesta herkullisesta hetkestä täysin siemauksin.

Eniten d vastauksia… olet Siiri!

Olet kuin Siiri! Oikea Siiri ei tiedä, pitäisikö onnitella vai olla pahoillaan puolestasi. Saatat olla henkilö, joka tekee ennen kuin ajattelee ja korjailee jälkiään myöhemmin. Sinulla saattaa olla miljoona projektia kesken, joista hyvällä tuurilla ehkä yksi tulee valmiiksi ajallaan (sori muu päätoimitus). Tämän piirteen voi kuitenkin nähdä myös positiivisen kautta: olet helposti innostuva ja utelias monia asioita kohtaan. Sosiaalisen ja kovaäänisen ensivaikutelman alta paljastuu kuitenkin introverttiytynyt ja pehmotyyppi, joka mielellään viettää viikonloppuillat kotona.