“Jotain paskaa vois kirjottaa siitä​ että yhden oven sulkeutuessa toinen avautuu. Vikan kerran kunnon traumadump.”

Tässä se nyt on. Ew.

Musta symboloi kuolemaa, pimeyttä ja loppua. Tarot-korteissa kuolema ei tarkoita kuolemaa – aivan – vaan uuden alkamista. SAMSARA.

Tulee olla uskallusta uudistaa, uskallusta uida vastavirtaan ja haistattaa paskat sille, mitä yhteiskunnassa ja yhteisössä halutaan: jos me ei uskalleta olla rohkeita, epäonnistua ja olla eri mieltä, mikään ei uudistu. 

Kuten Arttu Wiskari kerran kysyi: “Tässäkö tää oli?” Kyllä. Ja ne monopolit on edelleen siellä vitun nelostiellä. 

Monopoleista puheenollen, virallinen Groteskin kanta apteekki- ja alkoholimonopoleihin on olemassa. Ja me ollaan niitä vastaan. Haluan ostaa minun Gambinani S-Marketista. Itse asiassa Gambinasta puheenollen, se on helvetin pahaa. Voisiko joku aloittaa yhteiskunnallisen diskurssin siitä, pitäisikö Gambinan myynti lopettaa? Joku taho, jolla on uskottavuutta?

Ei nyt mennä liian poliittiseksi, mutta tuleva vaalikausi ärsyttää, harkkapalkat ärsyttää, kesätyöhaku ärsyttää, Portaalin UniCafen sulku ärsyttää, erään päätoimittajan sähkötupakointi ärsyttää, kansalaisuushakemuksen hinta ärsyttää, jatkuva sairastelu ärsyttää, Heathrow’n lentokenttä ärsyttää, irlantilaiset vuokrat ärsyttää ja YTHS nyt aina ärsyttää. Ärsyttää myös se, että meidän viimeisessä pääkirjoituksessa mainitaan A. Wiskari. No niin, mentiin poliittiseksi. 

Yksi asia tässä vuodessa pistää miettimään, ja se on Kuka luulet olevasi? -palstan kohtalo. Toivottavasti seuraava päätoimitus onnistuu herättämään palstan henkiin. Tai sitten ei, koska henkilökuvat ovat tavallaan ikäviä. Henkilökuvat vahvistavat julkkis-tavis -vastakkainasettelua ja nostavat jotkut ihmiset turhaan jalustalle. Groteski ei kannata henkilökultteja eikä katso henkilöitä ylöspäin. Pitäisikö meidän suosia henkilökuvissa tavallisia ihmisiä? 

Ei jakseta listata kaikkia juttuja mitä tässä lehdessä on. Lukekaa ite tää vitun lehti. Siellä on sisällysluettelo. Ei meidän tarvitse käyttää meidän viimeisen pääkkärin palstatilaa juttujen listaamiseen. 

Kiitos tästä vuodesta, sori kun ollaan myöhässä. 

XOXO,

Go piss girl… ei vaan Groteskin girlbossein päätoimitus