Terassikelit ovat täällä, mutta mitä kannattaisi tilata? Täysin mielivaltainen amatööriraati tutustuu tämän kevään uutuusjuomiin. Arvovaltainen raatimme koostuu kuudesta henkilöstä, joista yksikään ei ole erityisemmin perehtynyt oluisiin.

Teksti: Heta Heikkilä

Brooklyn Brevery Bel Air Sour Key Lime Gose, 5,0 % 

– Olueksi hyvä, sour-olueksi huono 

Kaljaisa ja saunainen tuoksu. Tuo mieleen proseccon tai siman. Tämä juoma maistui myös heille, jotka eivät muuten kaljasta pidä. Maistui kuitenkin hieman väljähtäneeltä, eikä raadin mielestä vastaa lupaukseen sourista. 

“Ihan raikas, mut oli vähän pettymys. Odotin enemmän.”

“Kyllä tätä voi tilata, mutta jos haluaa nimenomaan sour-oluen, suosittelemme pysymään muissa vaihtoehdoissa. Esimerkiksi saman sarjan Brooklyn Bel Air on erinomainen vaihtoehto kirpeiden ystäville.”

Kokonaisarvosana: 2+/5 

Muumi Mehuli vadelma -virvoitusjuoma 

– Raikas ja valloittava kesäjuoma 

Maistuu ja tuoksuu punaiselta muumitikkarilta. ”Nam nam, mä tykkään!” koko tuomaristo maiskuttelee yhteen ääneen. 

Osa tuomareista toteaa Mehulin olevan jopa alkuperäistä muumilimua parempi sen raikkautensa ansiosta. Mehuli on kyllä nimenä aika järkyttävä, siitä vähän kritiikkiä. Oli myös limutölkiksi melko tyyris (1,85€/tlk). 

Kokonaisuudessaan kuitenkin valloittava ja herkullinen makuelämys! Ei liian ällömakea, kiva kesäjuoma. Ostaisimme uudelleen. 

Kokonaisarvosana: 4+/5 

Keisari Birra Chiara Italiana, Premium Lager, 4,6 % 

-Cheerios-muroja oluttölkistä 

Tuoksuu pehmeältä ja maltaiselta. Todella tyylikäs tölkki, mutta voi tuoda mieleen A.Le Coqin. ”Ollakseen tosi oluenmakuinen olut, niin tää on tosi hyvää”, kriittisimmät tuomarit kommentoivat. 

“Maistuu viljamuroille.”

“Kun Cheerios-muroista syö ne murot, ja pohjalle jää se neste, niin tää maistuu siltä.”

Tässä tuotteessa oli eniten hajontaa tuomariston kesken. Yllätykseksi tämä maistui paremmin heille, jotka eivät tyypillisesti pidä oluesta, mutta oluen ystävät eivät tälle syttyneet. Yksi tuomari ei pitänyt tuotteen vahvasta jälkimausta. Leipämäinen.

Kokonaisarvosana: 3/5 

Breezer Passionfruit & Mango, 4 % 

– Mango Mega forcen makea serkku 

Tuoksuu hedelmäinen tuoremehu ja Pornstar Martini. Pirtsakka väri ja tuoksu, mutta maku sokerilitku. 

”Tulis hirveen paha olo, jos joisi koko illan näitä.” 

“Todella makea, maistuu tuoremehulta. Tää toimis mahdollisesti jossain boolissa, kun tää on niin makee.”

Kesän kuumimpina päivinä luultavasti aiheuttaisi vaan huonon olon. Verrataan myös Mango Mega forceen – voisi olla sisarus tai vähintään serkku.

Kokonaisarvosana: 2,5/5 

Hartwall Lahden erikois Summer 2023 American Pale Ale, 5 %

– Peruskalja kesäisellä vivahteella 

Raikas ja hedelmäinen pintahiivaolut. Vaahtoaa maan perkeleesti. Tuoksuu kaljalle, mutta raikkaalle sellaiselle. Ylitti odotukset – kesäinen ja raikas olut. Onnistuttu tarjoamaan se, mitä luvataan. Aluksi tulee raikas vivahde ja perässä perusmaltainen kaljan maku. 

“Toimii, ei moitittavaa, tilaisin uudestaan.”

3,5/5 

Karhu Kupari, 4,7 % 

– Raadin edullisin 

Kiva kuparinen väri ja herkullinen tuoksu. “Tuoksuu vähän vaniljaiselta.” Vaahtoaa paljon, mutta vaahto laskeutuu kivan nopeasti. Hinta oli raadin edullisin, eli varsin opiskelijaystävällinen juoma. 

“Juomasta tunnistaa heti Karhun maun, mutta tämä on tavallista kevyempi. Maku on pehmeä makea.” 

Osa tuomareista kuitenkin kuvailee makua hikiseksi ja pahvimaiseksi. “Kuuluuko tän maistua näin väljähtäneeltä?” kuuluu maistelun aikana. 

3/5

Koff Mango Gin Long Drink, 5,5 % 

Yllätysvoittaja sai lonkeron vihaajankin hiljaiseksi 

Maistui raikkaasti mangolta, lonkerolta, herkulta – oli mitä luvattiin. Ei todellakaan niin makea kuin tuomaristo odotti. “Vähän turhan hapokasta.” 

Tuomaristosta löytyvä “lonkeron ikivihaaja” antoi arvosanaksi juomalle 5/5, mikä varmasti kertoo mausta. “Tämä lonkero kylmänä kesäterassilla, ah! Mä odotan sitä jo.” 

Juoman voitto tuli koko raadille yllätyksenä. 

4,5/5