Teksti: Lyydia Laukkanen & Agnes Jakobson

Istumme Thirstyssä lokakuisena perjantai-iltana ja mietimme, mistä kirjoittaisimme. Tunnelma on melko väsynyt, kuten kiireisillä opiskelijoilla yleensä viikon päätteeksi on. Mielessämme pyörii lähinnä yksi aihe, joka liittyy lehtemme punaiseen teemaan: vihaisuus.

Kun mietimme listaa tämän lehden jutuista, joista voimme tulla vihaiseksi, mieleemme tulee melko monta juttua. Vihaisuus on valtavan kuluttavaa, mutta tällä hetkellä maailma on paikka, jossa vihan tunteita herää helposti. Epäoikeudenmukaisuus, ihmisoikeuksien polkeminen, lähestyvä joulusesonki, ainejärjestötoiminta ja yleisesti vittu kaikki.

Usein meillä on tapana tukahduttaa negatiivisia tunteita, kuten esimerkiksi vihaa. Tunteilla on kuitenkin tapana purkautua, joten olisi hyvä päästää niitä hallitusti ulos – tapahtukoon tämä sitten vihahuoneessa, Kaisa-kirjaston ryhmätyötilassa tai ainejärjestölehden pääkirjoituksessa. On myös suotavaa sanoittaa omia tunteita, ja kertoa, jos jokin asia tuntuu pahalta. Omien tunteiden ja tarpeiden sanoittaminen voidaan kokea itsekkäänä. Kuitenkin päivän päätteeksi, kun seisot kotona peilin edessä, olet siellä vain itsesi kanssa. Ihmiset, ketä suojelet omilta tunteiltasi, eivät ole siellä pyyhkimässä sinun kärsimyskyyneleitä kun olet taas kerran antanut itsestäsi enemmän kuin olisi enää annettavaa. Siksi rajoja täytyy asettaa ja itsestä täytyy pitää itse huolta. Muihin tukeutuminen on suotavaa, mutta aina se ei riitä. 

Tämä lehti sisältää monia asioita, joista voit tulla vihaiseksi. Käsittelemme muun muassa Yhdysvaltojen aborttilainsäädännön muutosta, verenluovutukseen liittyviä eettisiä ongelmia, ainejärjestöihin ja vastuun jakautumiseen liittyviä epäkohtia sekä ärsyttäviä feissareita. Muun muassa ihmisoikeusrikkomusten ja eettisten ongelmien ratkaisemiseen me tarvitsemme vihaisia ihmisiä ja vihaisuudesta kumpuavaa kansalaisaktiivisuutta. Punaisuus voi olla myös monia positiivisia asioita. Punainen voi olla rakkauden, seksuaalisuuden sekä voimaantumisen väri. Lehdessä tarjoilemme teille punaisia reseptejä sekä eroottisia novelleja. Alamme pikkuhiljaa myös kääntämään katsettamme jouluun runollisuuden merkeissä.

Pian alamme myös valmistelemaan viimeistä lehteä. Kulunut vuosi päätoimituksessa on mennyt nopeasti, ja se on antanut allekirjoittaneille paljon. Toivomme, että rakkaat Groteskinautiskelijat™ ovat myös nauttineet tähän astisesta Groteskimeiningistä. Punaiseen väriin liittyy myös hienosti lehtemme motto, Röyhkeä, Rietas, Relevantti. Olemme mielestämme onnistuneet tänä vuonna toteuttamaan lehdet tätä mottoa kunnioittaen. Kun me jätämme ainejärjestötoiminnan, toivomme, että myös seuraavat päätoimitukset jatkavat tätä työtä.

Kaiken kaikkiaan, toivomme herättävämme keskustelua lehden aiheista. Mikäli tämä lehti herättää sinussa ajatuksia tai vaikka vihan tunteita, laita meille viestiä. Olemme avoimia keskustelulle, ja julkaisemme mielellämme myös eriäviä mielipiteitä. Vastineitakin julkaisemme, mikäli journalistin ohjeet tähän velvoittavat. Loppuun haluamme antaa ohjeen, jota pyrimme nyt itse syksyllä noudattamaan: muistakaa olla itsekkäitä, pysyä vihaisena ja uskaltakaa olla röyhkeitä, riettaita ja relevantteja.