Teksti: Lyydia Laukkanen, Agnes Jakobson, Elisa Kauppinen, Emilia Viitamäki, Anna Charpentier
Kuvat: Amanda Laukkanen

LYYDIA

KUKA LUULET OLEVASI

Oon Lyydia, tokan vuoden viestinnän opiskelija ja palijasjalakanen oululainen. Toimin Groteskissa päätoimittajana tänä vuonna, ja se on kyllä pitkäaikaisen haaveen toteutuminen, koska oon tienny et haluan Groteskiin päätoimittajaksi jo ennen ku tiesin että haluan polviin. Luulen olevani myös Suomen kovin Euroviisufani, sekä varmaan ainoa liian ohuen metallin vihaaja – jos esimerkiksi huonekaluissa on liian ohutta metallia, otan sen henkilökohtaisena loukkauksena. String-hyllyt etenkin.

MITÄ TULEE VALKOISESTA MIELEEN

Valkoisesta mulle tulee ensimmäisenä mieleen vastapestyt pellavalakanat, jotka on kuivattu viileän raikkaassa kesätuulessa. Valkoisesta tulee mieleen myös Didon kappale White Flag, joka on universumin parhain biisi. Myös Helsingin tuomiokirkko tulee mieleen, koska se on mun mielestä Helsingin hienoin nähtävyys.

AGNES

KUKA LUULET OLEVASI

Olen Agnes, opiskelen toista vuotta viestintää ja olen G:n päätoimittaja. Päätoimittaminen oli salainen haaveeni jo fuksivuonna, mutta mua pitää tunnetusti painostaa tällaisiin juttuihin, jossa nimeltä mainitsemattomat henkilöt viime syksyllä onnistuivat. Oon oppinut viimeisen puolen vuoden aikana, etten oikeasti sen tarkemmin tiedä kuka mä olen, joten multa voi kenties saada paremman vastauksen tähän kysymykseen joskus tulevaisuudessa.

Ai niin, olen myös maahanmuuttaja ja virolaisuus on ehkä tärkein osa identiteettiäni, vaikka harvoin siitä puhun.

MITÄ TULEE VALKOISESTA MIELEEN

Mulle tulee ensimmäisenä mieleen uudet alut ja tyhjät sivut, joihin voi sitten tehdä jotain siistiä. Toisena tulee mieleen sellainen valkoinen blogikotisisustus, jota itse aktiivisesti vastustan. Lisäksi vastustan yleensä valkoisia vaatteita. Just nyt tulee myös mieleen kipulääkkeet, koska nyrjäytin mun nilkan ja elän niiden varassa.

ELISA

KUKA LUULET OLEVASI

Luulen olevani isompi, merkittävämpi ja enemmän osa ympäristöäni kuin todellisuudessa varmaan olen. Tai sitten olenkin iso ja luulen olevani pieni. Sen tiedän kuitenkin, että olen Elisa, yksi tämän vuoden Groteskin päätoimittajista ja G:n vuoden 2022 Kuopion edustus. Tiedän, että innostun helposti ja hyppään uusiin juttuihin nopeasti mukaan. Tässä sitä sitten puolivahingossa ollaan. Ei ole kaduttanut.

Tykkään myös tehdä erilaisia persoonallisuustestejä ja niiden mukaan, jos olisin väri olisin oranssi, jos opiskelisin Tylypahkassa kuuluisin Korpinkynteen ja mulle parhaiten sopiva ammatti olisi yritysarkkitehti. MIT Center for Information Systems Researchin mukaan yritysarkkitehtuuri kuvaa yritystason tietojärjestelmien suhteita yrityksen liiketoiminnallisiin tavoitteisiin.

Kuulostaa hankalalta. Onneksi opiskelen viestintää.

MITÄ TULEE VALKOISESTA MIELEEN

Biisin Sininen ja valkoinen lyriikat “Valkoinen on hanki, valkoiset on yöt kesien.Valkoiset on pilvet, lampaat nuo taivaan sinisen.” Mitään tunnesidettä minulla ei kyseiseen biisiin ole, joten siitä aasinsiltana – en tykkää yhtään talvesta ja lumesta, kesän öittömistä öistä sen sijaan tykkään. Pilviä kohtaan minulla ei ole mielipiteitä. Lampaista tulee mieleen lampaiden laskeminen ja nukkuminen, joka on yksi lempiharrastuksistani.

EMILIA

KUKA LUULET OLEVASI

Olen Emilia, tuttavallisemmin Emi ja oon Groteskin Rovaniemen edustus tänä vuonna. Opiskelen kolmatta vuotta polvissa ja ekaa vuotta humanistisessa, ja omaan kyllä sen mukaisen vahvan opiskelijaidentiteetin. Mut tuntee mun siivousintoilusta sekä jääräpäisyydestä, mutta toivottavasti hyvällä tavalla. Luulen kans olevani Euphorian Maddy, mutta oon oikeesti varmaan Lexi tai Cassie

MITÄ TULEE VALKOISESTA MIELEEN

Mulla tulee valkoisesta mieleen tähdet ja valkoiset Air Forcet, jotka molemmat on mun lempijuttuja! Tähdet ei nyt oikeesti oo valkoisia, mutta taivaalla ne kyllä näyttää siltä. Rakastan kans tähtikuvioita ja mun isä teki mulle pienenä aina visailuja tähtiin liittyen. Valkoiset Air Forcet on vaan superior, eli tätä ei varmaan tarvii selittää sen enempää – niitä voi käyttää minkä vaan kanssa, missä vaan.

ANNA

KUKA LUULET OLEVASI

Oon Anna, syntyperäinen stadilainen, ensimmäisen vuoden polvilainen ja tämän vuoden Groteskin AD. Opiskelin aikaisemmin graafista suunnittelua, tein kuvituksia ja haaveilin AD:n urasta. Onneksi tulin järkiini ja aloitin opinnot valtsikassa – ja pääsin kuin pääsinkin AD:ksi, vieläpä Groteskiin. :-)

MITÄ TULEE VALKOISESTA MIELEEN

Valkoinen muistuttaa meren aaltojen vaahtopäistä, Espanjan valkoisista kylistä ja mun koiran tassuista. Valkoisesta tulee mieleen myös White noise – 145 hz, joka on tällä hetkellä mun lempikappale ja jota popitan niin opiskellessa kuin nukkumaan mennessäkin. Suosittelen kuuntelemaan!