Aloitin vuoden itselleni poikkeuksellisella tavalla. Kun loskainen Kaivari täyttyi riemunkiljahduksista ja vieressä värisevä kaveriporukka sytytteli tähtisadetikkuja, tunsin ensimmäistä kertaa, että vuoden vaihtumisella on jotain syvempää merkitystä. Kerrankin pystyin samaistumaan ympärilläni skoolaaviin ihmisiin ja olemaan rakkaimpieni kanssa samaa mieltä siitä, että tästä vuodesta tulee loistava, ihan erilainen, erityisen hyvä ja kaunis.

Ei sillä, etteivätkö edeltävät vuodet olisi olleet upeita ja mieleenpainuvia. Päinvastoin. Olen vain sitkeästi vastustanut kaiken paineen kasaamista vuodenvaihteen niskaan. Mitä kovemmat vaatimukset, sitä suuremmalla varmuudella 31. joulukuuta lässähtää hyvissä ajoin ennen kuin skumpat on lasissa.

Tällä kertaa näin ei kuitenkaan käynyt, eikä vähiten siksi, että olin varustautunut vuoden viimeisen päivän juhlistamiseen vain kaikkein välttämättömimmällä: rakkailla ihmisillä ja skumppapullolla. Muuta ei ikimuistoista iltaa varten lopulta tarvittukaan.

Tunne, joka syttyi noin tunti ennen h-hetkeä, ei ole vieläkään ottanut sammuakseen. Siihen sekoittuu epätodelliselta tuntuvia, kutkuttavan suuria odotuksia ja toisaalta lohdullisen kliseinen ajatus siitä, että uuden vuoden saa aloittaa kokonaan puhtaalta pöydältä. Uudenvuodenlupauksia kierrättäviä memejä lainaten: uusi vuosi, uusi minä. Bring it on, 2015.

Uskon, että tulossa on mahtavia asioita, projekteja, kohtaamisia, elämänmuutoksia. Monia nostettavia maljoja, pitkiä päiviä ja lyhyitä yöunia. Itseni tuntien myös runsaasti valtoimenaan valuvia kyyneleitä milloin mistäkin syystä: raivosta, onnistumisesta ja silloin tällöin ihan vaan olemisesta.

Eräs uusi alku on tässä. Kun skoolasimme ystävieni kanssa alkavalle vuodelle, päässäni vilisevien mahdollisuuksien joukosta erottui selvästi yksi. Groteskin vuosi on alkanut rivakasti, ja vain yhdessä kuukaudessa on saatu aikaan hienoja asioita, joista yhtä selaat parhaillaan. Groteskin virtuaalinen leikkikenttä, verkko-G, on vihdoin auki ja valmiina toimintaan. Jos lupaavaan alkuun on luottamista, uskaltaisin väittää, että seuraavan yhdentoista kuukauden aikana tapahtuu ihmeitä.

Otimme uutena vuotena käyttöön taikasanat, joita toistettiin illan aikana aina maljaa nostaessa. Ainakin toistaiseksi ovat toimineet. Siispä skoolaan myös sinun kanssasi, lukija:

Tehdään tästä kaikin puolin hyvää ja kaunista.