Kategoriat
2022 VALKOINEN Yleinen

Horoskoopit

Teksti: Erkki

Happy Aries season! Alkuvuosi on ollut tähtimaailmassa raskasta aikaa, kun Merkurius ja Venus ovat perääntyneet eli kansankielellä in retrograde. Mutta ei hätää, se on nyt ohi! Kaikki planeetat kulkevat nyt vaan eteenpäin. Mars ja Venus vesimiehessä sekä Aurinko ja Merkurius kaloissa tarkoittaa silti hieman sekavaa aikaa, joten nyt on sallittua vaellella ympäriinsä ja hukkua kirjastossa ajatuksiin ennen huhtikuuta ja oinaan kautta. Groteskin tuore horoskooppivastaava Erkki toivottaa jokaiselle lukijalle virkistävää ja aurinkoista kevättä. 

Oinas

Hyvää syntymäpäivää <3 Keväällä saattaa olla matti kukkarossa, mutta ei hätää! Nyt on täydellinen aika keskittyä työskentelyyn ja lähipiiriin. Vietä vapaapäivä museossa, nauti mehujää aurinkoisella nollakelillä ja jätä kalliit hankinnat vielä harkintaan. Tähtien mielestä sun pitäisi nyt olla antelias ja utelias. 

Härkä

Nyt on mitä hedelmällisintä aikaa saada paljon irti opinnoista ja kehittää juuri sulle tärkeitä asioita. Varaa Unisportin hieronta ja osta aamukahviin sitä korvapuustin makuista kauramaitoa. Poista Jodel ja kierrä draama kaukaa (mehukkaat julkkisjuorut on silti ok). 

Kaksonen

Sulla on joku kiva reissu tulossa, suunnittele sitä jo etukäteen. Tee kevätsiivous ja kutsu itsesi kylään sun lemmikin omistaville kavereille. Myös uusia tuttavuuksia voi olla luvassa. Kotona ja lähipiirin kanssa vietetty aika voi nyt tehdä erityisen hyvää.

Rapu

Joku suhde voi tulla lähiaikoina päätökseen, mutta se ei vaan ollu oikea ihminen tähän hetkeen. Ihastusta voi myös olla ilmassa – muista päivittää valtsikaihastus -kanavaa. Tähdet sanoo et nyt sun pitää vaan tehdä kaikkea mistä saat iloa, älä mieti liikaa. Tartu kaikkiin tilaisuuksiin nähdä ihmisiä ja osallistu kaikenlaisiin tapahtumiin.

Leijona

Sulla on kiinnostavia projekteja edessä ja myös alkuvuotta enemmän energiaa niihin. Nyt on aika olla rohkea ja saada asioita edistettyä. Työn hedelmät tulee esiin vähän myöhemmin, mutta se on kaikki sen arvosta. Tee sijoitus itseesi ja osta Unarista joku tosi herkku jälkkäri. 

Neitsyt

Jotain tosi virallista ja sopimuksia sisältävää voi nyt tapahtua sun elämässä, tutustu uteliaasti uusiin kumppanuuksiin ja keskity kuuntelemaan. Joku saattaa slaidaa sun DM:iin, mikä ei välttämättä ole huono juttu, mut pidä pää kylmänä. Tasapaino ja diplomaattisuus on nyt tärkeintä.  

Vaaka

Sun itsevarmuus voi aiheuttaa joissain epämukavuutta, mutta älä välitä siitä. Pysyttele silti varmuuden vuoksi poissa ongelmista, viimeistään huhtikuun puolivälistä eteenpäin hommat tulevat sujumaan selkeämmin. Päästä sun sisäinen taiteilijasielu valloilleen, tähtien mukaan sun visuaaliset lahjat johtaisivat nyt johonkin hyvään. Ehkä sua odottaa kirppiksillä joku aarre?

Skorpioni

Kevät tulee avartamaan sun maailmankuvaa. Saat nyt ihan luvan kanssa kadota Wikipedian syvyyksiin, parhaita aiheita tälle ovat nevahööd kultit ja väärinymmärretyt filosofit. Heti kun lumi sulaa kannattaa käydä koskettaa nurmikkoo niin pysyt silti maan tasalla. Oikeudenmukaisuuden kysymykset tulee ajankohtaisiksi, pidä itsellesi tärkeät arvot esillä. 

Jousimies

Tuut menestymään projekteissa joihin olet motivoitunut. Tuo sun poliittiset mielipiteet äänekkäästi esiin kevään ekoissa polvibileissä, tähdet sanovat että se on nyt hyvä idea. Huhtikuussa voi iskeä matkakuume tai joku kumppanuus vahvistuu. Pidä yhteyttä kavereihin ja käy uimassa, ihan sama missä. 

Kauris

Oot luonteenomaisesti ahkeralla tuulella ja se tullaan palkitsemaan. Syvenny keskusteluihin, saatat löytää samanmielisiä ihmisiä. Tähtien mielestä voisit tehdä jonkun lahjoituksen, jos tää resonoi niin esim. Vailla vakituista asuntoa ry on tärkeä kohde. Siis tää sun tähtikartta näyttää niin kivalta: on onnea, on rakkautta, on rikkautta. Damn. Nauti!

Vesimies

Kevätaurinko paistaa nyt sulle. Jaa rakkautta meille muillekin antamalla kehu tai spontaani ylläri kaverille tai ihan kenelle haluat. Nyt on hyvä aika tehdä joku rohkeutta vaativa aloite tai hoitaa loppuun jotain kesken jäänyttä. Panosta makoisiin päikkäreihin ja rauhan tavoitteluun.

Kalat

Juhlista itseäsi self-care -päivällä ja löydä mieluinen itseilmaisumuoto, it’s in your nature. Elämä on elokuva, romantisoi kaikkea, paitsi älä ketään exää!! Keskity vaan itseesi, muista kuinka upea tyyppi olet ja aloita se kirja sun hyllyssä, jota olet jo pitkään vältellyt.

Kategoriat
2020 Muut

Horoskoopit

Jousimies 23.11.–21.12.

Sanot olevasi myöhässä 15 minuuttia ja muut pillastuvat, kun akateeminen varttisi onkin pidempi. Et kuitenkaan murehdi turhaan. Tämä ei ole sinun vikasi, vaan niiden jotka uskoivat vartin olevan vartti. Kenestä edes on määrittelemään, mitä myöhästyminen todella tarkoittaa?

Kauris 22.12.–19.1.

Ryhdyt jaloksi ja muodon vuoksi kysyt tarvitseeko kurssikaverisi apua esseen kirjoittamisessa. Odotustesi vastaisesti hän vastaa kyllä – viikkosi on sekä täynnä että pilalla. 

Vesimies 20.1.–19.2.

Edessäsi on rentoja aikoja. Jatkat hyvin alkanutta etääntymistä julkisista tiloista, sosiaalisista piireistä ja yhteiskunnan menosta. Pidät ohjenuorana vanhaa sananlaskua ”joka kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa”, etkä enää yritä turhaan.

Kalat 20.2.–20.3.

Murehdit aivan kaikesta. Jalapenonugetit menivät sivu suun. Pitää muistaa käyttää hammaslankaa. Soittaa Kelaan. Ladata Koronavilkku. Tyhjentää tiskikone. Et kuitenkaan tee mitään asioiden eteen, sillä kaikki aikasi menee itse murehtimiseen.

Oinas 21.3.–19.4.

Unelmasi käyvät toteen. Tartut rohkeasti hetkeen ja sydämesi sijaan katselet lempipornosivustosi mainoksia, jotka sanovat ”laajenna penissi”. What a time to be alive!

Härkä 20.4.–20.5.

Elämässäsi tapahtuu vakava käänne. Nauru pidentää ikää, mutta tajuat, ettei oikeastaan ole järkevää elää vanhaksi, kun eläkejärjestelmä tulee romahtamaan ja eläkepäivien rantahiekat jäämään kohonneen merenpinnan alle. Harjoittele peilin edessä uutta ilmettäsi!

Kaksonen 21.5.–20.6.

Vastassasi on kiusallisia tilanteita. Joudut pahoittelemaan, kun taas esität ettet nähnyt viestiä, jonka oikeasti näit ja johon unohdit vastata. Kolmatta kertaa peräkkäin. 

Rapu 21.6.–22.7.

Nurkan takana odottaa jokin uusi ja ihmeellinen. Et ole koskaan ennen tuntenut mitään tällaista sisälläsi. Ja nyt taas tunnet. Elämä on lahja ja jokainen päivä uusi. Elä, rakasta, naura!

Leijona 23.7.–22.8.

Kohtaat ylitsepääsemättömiä vaikeuksia. Et kuitenkaan hätäile turhaan, sillä olet oman elämäsi CEO. Palaat takaisin mukavasti peiton alle jatkamaan päiväunia, jotka kääntyvät yöuniksi.

Neitsyt 23.8.–22.9.

Huonekasvisi kellastuvat lehti kerrallaan. Kastelet silmäteriäsi huolella, mutta mikään ei auta. Siirrät ruukut ikkunalaudalle, mutta aurinko ei enää paistakaan. Et voi ymmärtää miksi näin käy, vaikka nimesit jokaisen kullannuppusi erikseen!

Vaaka 23.9.–23.10.

Keskityt siihen, minkä osaat parhaiten. Stressaat deadlineista, muoviroskista sekajätteessä ja maailman tilanteesta, mutta samaan aikaan et välitä paskaakaan. Kriisin keskellä rohkenet kyllä kysyä ystäviltäsi neuvoa, mutta teet päinvastoin.

Skorpioni 24.10.–22.11.

Nyt on aika tehdä perinpohjaista tutkimusta. Avaat Instagramin ja käyt läpi jokaisen hänen feedistään löytyvän kuvan. Luet kommentit tarkkaavaisella kriittisyydellä. Stalkkaat myös jokaisen kuvan, johon hänet on merkitty ja jokaisen merkityn kuvan julkaisijan. Sinulta ei jää mitään huomaamatta.

TEKSTI: Lotta Kivelä

KUVAT: Inka Salminen

Kategoriat
Arkisto Ilmiöt Viihteelliset

Tähdet kertovat

Oletko salapoliisimainen taustoittaja, työpaikkajuoruilija vai luova visionääri? Ajaako sinua auttamishalu vai adrenaliinin himo? Sytyttääkö enemmän viihde- vai vastuullisuusviestintä? Kaiken tämän kertoo astrologinen karttasi.

Viestintää opiskelevalla ja ammatikseen viestinnän parissa työskentelevällä korostuu omalla astrologisella kartalla tietyt merkit ja planeetat sekä planeettojen väliset kulmat, aspektit. Jokainen meistä reagoi eläinradan merkkien ja planeettojen energioihin eri tavalla riippuen geeneistämme, ympäristöstämme ja kulttuuristamme. Merkkien ja planeettojen energiat voivat siis toimia parhaalla mahdollisella tavalla, mutta myös pahimmalla mahdollisella tavalla. Ihmisellä on vapaa tahto, ja hän voi itse valita, miten ilmentää näitä energioita elämässään.

Kiinnostus viestinnän laajaan kenttään voi ilmetä monella eri tavalla, ja nämä eri tavat näkyvät myös yksilön astrologisessa kartassa. Kaksosten ja neitsyeen merkit liitetään viestintään ensisijaisesti, sillä niitä hallitsee viestinnän ja kaupankäynnin planeetta Merkurius.

Kaksosten merkissä sekä puhe että kirjoittaminen on nopeaa, elohopeamaista. Ihminen kykenee tekemään montaa asiaa yhtä aikaa. Tällainen viestinnän nopeus ja mutkattomuus sopii erityisesti sanomalehtityöhön, radioon, televisioon, sosiaaliseen mediaan, viihdeviestintään ja markkinointiin. Viestintä on pikemminkin pinnallista kuin syvällistä. Aikaa käytetään myös juoruiluun. Työympäristö on vaihteleva ja puhe on puhtaimmillaan ilmeikästä, epäpuhtaana liioittelevaa.

Neitsyt-merkin korostuessa ilmaisussa pyritään puhtauteen, täydellisyyteen ja selkeyteen. Neitsyt haluaa taustoittaa ja tutkia. Hän ymmärtää hyvin lukuja ja yksityiskohtia. Viestinnän kentässä neitsyt soveltuu hyvin kaikkeen arviointia ja analysointia vaativiin tehtäviin. Lisäksi neitsyt kykenee keskittymään ja kirjoittamaan pitkääkin tekstiä, kuten romaaneja, reportaaseja ja kritiikkejä. Neitsyt soveltuu hyvin myös talous- ja vastuullisuusviestinnän pariin. Ilmaisutapa on joko suorasukainen ja korrekti tai terävä ja kuiva.

Kun viestintä on muutakin kuin sanallista ja kirjallista viestintää, tarvitaan eläinradan merkkejä kalat, vaaka ja härkä. Vaa’an merkki on hyvä kahdenvälisessä viestinnässä, koska merkki kantaa sovittelevaa ja diplomaattista energiaa sekä vahvaa pyrkimystä totuuteen ja ystävyyteen. Kalat ymmärtää intuitiivisesti kehonkieltä, musiikin vaikutusta viestintään ja kuvallista ilmaisua. Härkä osaa viestiä arvoja ja pysyvyyttä.

Kun viestintään tarvitaan syvällistä tutkintaa ja taustoittamista sekä yhteiskunnallisten, poliittisten ja psykologisten tekijöiden ymmärtämistä, tulisi kartassa olla myös skorpionin merkki miehitettynä. Silloin jaksaa ja osaa salapoliisin tavoin penkoa asioiden taustat ja tuoda ne päivänvaloon. Skorpionin ja oinaan merkit sopivat viestinnän johtamiseen sekä muutos- ja kriisiviestintään. Oinas uskaltaa kulkea tuntemattomaan ja aloittaa uutta. Hän innostuu kaikesta, mihin liittyy fyysistä voimaa, kuten urheilu- ja sotaviestinnästä.

Jousimies ajattelee suuria linjoja. Tässä merkissä haasteena on puhdistaa omaa viestintää: puhe on pidettävä vapaana, ei tahdittomana, ja esitystapa säilytettävä voimakkaana, mutta ei ironisena. Kaikki kansainväliset tehtävät sopivat jousimiehelle, samoin tiedejournalismi. Jousimies osaa luoda vision tulevaisuudesta sekä luoda yhteisiä merkityksiä.

Hän innostuu kaikesta, mihin liittyy fyysistä voimaa, kuten urheilu- ja sotaviestinnästä.

Leijonan tähtimerkkiä tarvitaan viihdealoilla, luovassa viestinnässä ja kaupallista silmää vaativissa tehtävissä. Leijonan merkki kantaa voimakasta esiintymisen halua: leijona janoaa päästä estradille, oli se sitten teatterilava, televisio tai radio. Ravun tähtimerkki vaistoaa taitavasti toisten tunnetilat ja sopii kaikkeen lifestyleen liittyvään viestintään.

Vesimies innostuu merkitsevästä ja kokonaisvaltaisesta työstä, joka vetoaa omaperäisyyteen ja luomislahjoihin sekä tarpeeseen työskennellä toisten hyväksi. Puhe on innostavaa ja maalailevaa, esiintyminen vakavaa tai katkonaista, laveaa ja huolestunutta. Kauris on viestinnässään jämäkkä ja asiallinen. Hän osaa karsia ja rajata. Kauris sopii hyvin valtion- ja kunnanhallintoon sekä suuriin organisaatioihin. Hän on kunnianhimoinen ja vakaa ja kohoaa usein viestinnän luottohenkilöksi.

Merkuriuksen ja Neptunuksen kulma johtaa puhtaana runouteen ja korkeamman rakkauden ilmentämiseen, epäpuhtaana valehteluun ja viestin vääristämiseen. Merkuriuksen ja Uranuksen kulma tuo neroutta ajatteluun ja viestintään. Merkuriuksen ja Pluton kulma auttaa paljastamaan vallan väärinkäyttäjät. Merkuriuksen ja Venuksen kulma sopii tieteeseen, taiteeseen ja muotiin.

Haluatko tutkia tarkemmin omaa astrologista karttaasi? Tee se ilmaisohjelmilla osoitteissa astro.fi (suomenkielinen) tai astro.com (englanninkielinen).

Groteskin toimitus ei ota vastuuta tähtien asentojen mahdollisista muutoksista ja lukijoiden väärin määrittämistä tähtimerkeistä.