Oletko salapoliisimainen taustoittaja, työpaikkajuoruilija vai luova visionääri? Ajaako sinua auttamishalu vai adrenaliinin himo? Sytyttääkö enemmän viihde- vai vastuullisuusviestintä? Kaiken tämän kertoo astrologinen karttasi.

Viestintää opiskelevalla ja ammatikseen viestinnän parissa työskentelevällä korostuu omalla astrologisella kartalla tietyt merkit ja planeetat sekä planeettojen väliset kulmat, aspektit. Jokainen meistä reagoi eläinradan merkkien ja planeettojen energioihin eri tavalla riippuen geeneistämme, ympäristöstämme ja kulttuuristamme. Merkkien ja planeettojen energiat voivat siis toimia parhaalla mahdollisella tavalla, mutta myös pahimmalla mahdollisella tavalla. Ihmisellä on vapaa tahto, ja hän voi itse valita, miten ilmentää näitä energioita elämässään.

Kiinnostus viestinnän laajaan kenttään voi ilmetä monella eri tavalla, ja nämä eri tavat näkyvät myös yksilön astrologisessa kartassa. Kaksosten ja neitsyeen merkit liitetään viestintään ensisijaisesti, sillä niitä hallitsee viestinnän ja kaupankäynnin planeetta Merkurius.

Kaksosten merkissä sekä puhe että kirjoittaminen on nopeaa, elohopeamaista. Ihminen kykenee tekemään montaa asiaa yhtä aikaa. Tällainen viestinnän nopeus ja mutkattomuus sopii erityisesti sanomalehtityöhön, radioon, televisioon, sosiaaliseen mediaan, viihdeviestintään ja markkinointiin. Viestintä on pikemminkin pinnallista kuin syvällistä. Aikaa käytetään myös juoruiluun. Työympäristö on vaihteleva ja puhe on puhtaimmillaan ilmeikästä, epäpuhtaana liioittelevaa.

Neitsyt-merkin korostuessa ilmaisussa pyritään puhtauteen, täydellisyyteen ja selkeyteen. Neitsyt haluaa taustoittaa ja tutkia. Hän ymmärtää hyvin lukuja ja yksityiskohtia. Viestinnän kentässä neitsyt soveltuu hyvin kaikkeen arviointia ja analysointia vaativiin tehtäviin. Lisäksi neitsyt kykenee keskittymään ja kirjoittamaan pitkääkin tekstiä, kuten romaaneja, reportaaseja ja kritiikkejä. Neitsyt soveltuu hyvin myös talous- ja vastuullisuusviestinnän pariin. Ilmaisutapa on joko suorasukainen ja korrekti tai terävä ja kuiva.

Kun viestintä on muutakin kuin sanallista ja kirjallista viestintää, tarvitaan eläinradan merkkejä kalat, vaaka ja härkä. Vaa’an merkki on hyvä kahdenvälisessä viestinnässä, koska merkki kantaa sovittelevaa ja diplomaattista energiaa sekä vahvaa pyrkimystä totuuteen ja ystävyyteen. Kalat ymmärtää intuitiivisesti kehonkieltä, musiikin vaikutusta viestintään ja kuvallista ilmaisua. Härkä osaa viestiä arvoja ja pysyvyyttä.

Kun viestintään tarvitaan syvällistä tutkintaa ja taustoittamista sekä yhteiskunnallisten, poliittisten ja psykologisten tekijöiden ymmärtämistä, tulisi kartassa olla myös skorpionin merkki miehitettynä. Silloin jaksaa ja osaa salapoliisin tavoin penkoa asioiden taustat ja tuoda ne päivänvaloon. Skorpionin ja oinaan merkit sopivat viestinnän johtamiseen sekä muutos- ja kriisiviestintään. Oinas uskaltaa kulkea tuntemattomaan ja aloittaa uutta. Hän innostuu kaikesta, mihin liittyy fyysistä voimaa, kuten urheilu- ja sotaviestinnästä.

Jousimies ajattelee suuria linjoja. Tässä merkissä haasteena on puhdistaa omaa viestintää: puhe on pidettävä vapaana, ei tahdittomana, ja esitystapa säilytettävä voimakkaana, mutta ei ironisena. Kaikki kansainväliset tehtävät sopivat jousimiehelle, samoin tiedejournalismi. Jousimies osaa luoda vision tulevaisuudesta sekä luoda yhteisiä merkityksiä.

Hän innostuu kaikesta, mihin liittyy fyysistä voimaa, kuten urheilu- ja sotaviestinnästä.

Leijonan tähtimerkkiä tarvitaan viihdealoilla, luovassa viestinnässä ja kaupallista silmää vaativissa tehtävissä. Leijonan merkki kantaa voimakasta esiintymisen halua: leijona janoaa päästä estradille, oli se sitten teatterilava, televisio tai radio. Ravun tähtimerkki vaistoaa taitavasti toisten tunnetilat ja sopii kaikkeen lifestyleen liittyvään viestintään.

Vesimies innostuu merkitsevästä ja kokonaisvaltaisesta työstä, joka vetoaa omaperäisyyteen ja luomislahjoihin sekä tarpeeseen työskennellä toisten hyväksi. Puhe on innostavaa ja maalailevaa, esiintyminen vakavaa tai katkonaista, laveaa ja huolestunutta. Kauris on viestinnässään jämäkkä ja asiallinen. Hän osaa karsia ja rajata. Kauris sopii hyvin valtion- ja kunnanhallintoon sekä suuriin organisaatioihin. Hän on kunnianhimoinen ja vakaa ja kohoaa usein viestinnän luottohenkilöksi.

Merkuriuksen ja Neptunuksen kulma johtaa puhtaana runouteen ja korkeamman rakkauden ilmentämiseen, epäpuhtaana valehteluun ja viestin vääristämiseen. Merkuriuksen ja Uranuksen kulma tuo neroutta ajatteluun ja viestintään. Merkuriuksen ja Pluton kulma auttaa paljastamaan vallan väärinkäyttäjät. Merkuriuksen ja Venuksen kulma sopii tieteeseen, taiteeseen ja muotiin.

Haluatko tutkia tarkemmin omaa astrologista karttaasi? Tee se ilmaisohjelmilla osoitteissa astro.fi (suomenkielinen) tai astro.com (englanninkielinen).

Groteskin toimitus ei ota vastuuta tähtien asentojen mahdollisista muutoksista ja lukijoiden väärin määrittämistä tähtimerkeistä.