Teksti ja kuvat: Heidi Puomisto

Juttujen nimet ★★★

Kävin pari kertaa skannaamassa valokuvia ”Educariumissa”. On kans toinen kirjasto nimeltä Feeniks, mutta en löytänyt sitä ekalla kerralla, se ärsytti aika paljon. Sit on kans Publicum. Nimet ei oo yhtä funktionaalisia kuin Metsätalo tai Päärakennus, mutta kiitän sitä, että niitä ei ole nimetty vanhojen valkoisten miesten mukaan. 

Ja sit on ihan läppä, että yhen paikallisen Unicafen nimi on Macciavelli ja että paikallisen Unisportin listoilla on ruotsinkielisii juttuja niinku rumpa-jumppa. Siitä yksi tähti lisää.

Munkkitarjonta ★★★★★

Luumumunkki, piispanmunkki, kermamunkki, mustikkamunkki ja omenamunkki. Ei kyl liity Turun yliopistoon silleen, mutta saa niitä siitä aika läheltä. Ja on vegaanisia. Täydet pisteet.

Kirjasto ★★★★★

Rakastan Turun pääkirjastoa. Yliopiston oma kirjasto ei herätä mussa oikeen tunteita suuntaan tai toiseen, mutta pääkirjasto on upea. Siellä vaan on… hyviä kirjoja? Hyllyssä? Ihan vaan lainattavissa, ilman 800 ihmisen jonoa? Ihan älytön konsepti.

Hinnat ★★★★

Vegaanilounas on Unicassa viis senttiä halvempi ku Unicafessa!!! Jos söisin vuodessa esim sata 2,90 euron lounasta 2,95 euron lounaan sijaan niin niin siitä tulis 0,05€ x 100 = yhteensä viis euroa säästöä. Kahden vuoden maisterin aikana siis kymmenen euroa! Mieti kun pistät ton johonkin indeksirahastoon! Sijoittaminen sopii KAIKILLE. Mimmit sijoittaa <3 :)

Talokannan ikä ★★★★

Paljon enemmän ja paljon vanhempia kuin Helsingissä. Plakaateissa lukee juttuja kuten 1500-luvulla tässä…….. Vuonna 1735…….. uudelleenrakennettiin tuhatkahdeksansataajajotain……. Helsinki would never. 

Miinuspuolena tulee kateus, joka herää 1800-luvun sisäpihallisia puutalokortteleita kohtaan täällä asuessa.

Elämä ★★★★

Maksan mun 1920-luvulla rakennetusta yli 40 neliön kämpästä ihan Turun ydinkeskustassa 630 euroo kuussa, mun riski sairastua tässä globaalissa pandemiassa on paljon pienempi, meidän opinnot on innostavia ja luennoista on tehty interaktiivisia (silleen järkevästi eikä ahdistavasti). Mutta…..

Helsinkiys ★

Joo onhan viihtyisä koti ja merkitykselliset opinnot ja terveenä pysyminen silleen nice nice… mut onks se Helsinki???