TEKSTI JA KUVA Erik Räsänen

Jeesus tulee pian, oletko valmis? Tuomiopäivänä kuolleet nousevat taivaaseen ja maanpäällinen kärsimys päättyy. Se tapahtuu lähipäivinä. Turmeltuneet Rooman vallanpitäjät alistavat koko maailman alleen, mutta me nousemme pahaa vastaan!

Haadeksen portit aukeavat! Rappioitunut Rooma on raunio, varjo entisestään. Rutto jättää kokonaisia kaupunkeja autioiksi. Ihmiset näkevät nälkää ja sotivat keskenään. Hengen hinta on halpa. Ilmestyskirjan kaikki merkit toteutuvat, itkekää ja katukaa!

Ihminen korottaa tekniikallaan itseään Jumalan yläpuolelle. Kaukoputkella on jo kyseenalaistettu Maan asema maailman keskipisteenä, joku kehtaa kyseenalaistaa kirkkoakin. Pakanallinen ja jo unohdettu antiikki tekee paluuta taiteeseen. Harmageddon tulee!

Hitler on marssinut jo Pariisiin ja valtaa koko maailman. Stalin sotii joka suunnalla. USA pudottelee pommeja ja japanilaiset teurastavat kansoja kuin karjaa. Vielä tulee pommi, joka tappaa meistä jokaisen!

Ennen oli elämä huoletonta ilman vastakkainasetteluja. Kaksinapainen maailma, Neuvostojen maa ja Amerikan Yhdysvallat tuhoavat maailman! Meistä tulee joko ripaskaa tanssivia kommunisteja tai aseita paukuttelevia kapitalisteja, onko pakko valita?

Pörssikurssit syöksyvät, jenkit valitsevat impulsiivisia bisnesmiehiä johtajikseen, Venäjä on taas aggressiivinen talviuniltaan herännyt karhu. Elintaso on korkeampi kuin menneiden aikojen rikkaimmilla, mutta millä hinnalla? Ilmasto lämpenee tehden Telluksesta yhden jättiläissaunan, meret hukuttavat suurkaupungit ja maailmassa on yhä useampi ihminen, jotka voivat tuhota kaiken napinpainalluksella. Nyt se on täällä, loppu!

Tai sitten on mahdollista, ettei se ei tule vieläkään.

 

Kirjoittaja on naiivi kuuhelo, joka uskoo maailman menneen pitkällä aikavälillä parempaan suuntaan – ja menevän jatkossakin.