TEKSTI Erik Räsänen

Mentiin sitten ja äänestettiin valtion tärkeimpään virkaan hapsutukkainen miljonääri.

Ihan oikeasti, eihän sillä ole mitään poliittista kokemusta! Sehän vain jotenkin hyppäsi politiikkaan ykskaks mukaan liikemaailmasta, liittyi puolueeseen ja kohta väki söi sen kädestä – niitä sammakoita, joita se oli suustaan päästellyt.

Oppinsa se on ottanut liikemaailmasta. Näinköhän ne toimivat yks yhteen valtiontalouden kanssa? Ei valtio ole mikään firma, jota johdetaan ”tulos tai ulos” -mentaliteetilla. Valtio ei ole mikään yksityinen sektori, vaan sillä on erilaisia tinkimättömiä huolenpitoon ja moraaliin liittyviä periaatteita, joita ei voi tai ainakaan pitäisi rahassa mitata. Heikentävätköhän kaavaillut uudistukset heikko-osaisten terveydenhuoltoa?

Kannattaako asettaa kansantaloudesta vastuuseen upporikas poroporvari? Eikä se ole edes erityisen aito, pohjalta ponnistanut self-made man. Ehei, jo lapsena tämä päivänpolitiikkaan taivaasta astunut jeesus kapaloitiin silkkiin.

Ja sillähän on niin perhanan laaja ja rikas sukukin! Ei ole kuin vain ajan kysymys, kun tulee jääviysongelmia päätöksenteossa. Vaikka oma omaisuus on olevinaan sysätty syrjään lasten luodattavaksi, onhan se ongelmallista, jos valtio käyttää tai tukee epäsuorasti skidien bisneksiä.

Miten ihmeessä valtiontalous saadaan kuntoon rikkaimpien verotusta keventämällä? Valtion varat eivät meinaa riittää sosiaaliturvaan, mutta auta armias jos joku uskaltaisi koskea uusiin hävittäjiin tai muuhun tappokoneistoon, ei ei, näpit irti sotilaallisturvasta, sitä ei saa kansalta viedä! Epävarmassa maailmassa tarvitaan itse asiassa enemmän sijoituksia sotavoimaan.

Kaveri käyttäytyy kuin kakara, kun tulee kyse jääviydestä tai surkeasta tiedotuksesta. Tiuskii tutkiville toimittajille, kehtaakin keltalehdistö kyseenalaistaa ja tehdä työtään. Antaisivat tehdä päätöksiä rauhassa.

Saatanan Sipilä.

Ja nyt jenkit olivat niin tyhmiä, että äänestivät valtaan oman Sipilänsä.

Kyllä ne jenkit vain osaa olla tyhmiä.

Kirjoittaja on viestinnän opiskelija, joka ei antanut ääntään Sipilälle ja joka lähtee sometrendeihin mukaan vasta kun ne ovat jo hiipumassa.