Tuuleeko ikkunoistasi sisään? Tutisetko yöpakkasissa, mutta taloyhtiösi mielestä ei ole vielä aiheellista laittaa lämmityksiä päälle? Ei hätää: näiden vinkkien avulla vältät keuhkokuumeen, hypotermian ja kestonuhan.

opiskelijaasunto-(1)

Ilmasto

Vaikka taloyhtiösi laittaisikin lämmityksen päälle vasta lokakuun lopussa, onneksi tavaratalojen valikoimaan kuuluu erilaisia sähkölämmittimiä. Muutaman stoben hinnalla saat sen, mitä vuokraan pitäisi kuulua – lämmityksen.

Ikkunat

Öisin hyytävän tuulen saa estettyä paksuilla verhoilla. Jos kuitenkin haluat joskus pitää verhoja auki, kannattaa tarkistaa, miltä tiivisteet ikkunakarmien alla näyttävät. Ne eivät kiireiseltä raksamieheltä välttämättä ole osuneet ihan joka reunaan.

Seinät

Pienessä opiskelija-asunnossa sänky on useimmiten seinää vasten. Ikävä vaan, että seinät hohkavat jääkylmää ilmaa, eikä niitä vasten tee mieli käpertyä unissaan. Onneksi kroonisen flunssan voi välttää erinäisillä eristeillä. Nyt vaan kaivamaan se suvun inhotuin perintöryijy esiin ja avot – kestonuha on poissa.

opiskelijaasunto-(2)

Lattiat

Pörröiset matot lämmittävät mukavasti. Jos et kuitenkaan halua vuorata koko lattiaa matoilla, laita eteiseen tarjolle korillinen villasukkia, jotta vieraatkin voivat töpötellä ympäriinsä ilman vilustumisen vaaraa.