Supersuosiota nauttiva, milleniaalien äänitorvi, mielettömän lahjakas ja suorasanainen Gen-Z kertoo Groteskille päivästään. Syvälliseltä pohdinnalta ja suurilta tunteilta ei vältytä, kun tämä uuden ajan somejulkkis näyttää rakkaille kullannuppukatsojilleen mielenkiintoisen ja vauhdikkaan päivänsä!

TEKSTI Emilia Tiainen KUVITUS Rosa Lehtokari

8.04
Huomenta rakkaat follaajat!! Mun nimi on siis Gen-Z ja tänään mä aattelin tehä tämmösen ’my day’ –vlogauksen! Eli mä esittelen teille mun normaalin päivän arkea :) tervetuloa mukaan ja muista smash that subscribe button ;))

Elikkä ihan ekana mä yleensä syön aamupalaa, kunhan vaan herään tarpeeksi ajoissa. Tänää mul on tässä tämmöstä perus kauraleipää jonka päällä on VEGAANISTA margariinii, ravintohiivahiutaleita ja kurkkua, joskus myös kaupasta ostettuja, muoviin pakattuja ituja. Näitähän vois kasvattaa myös ite, mutta nää valmiiksi tehdyt on vaan NIIN KÄTEVIÄ! 😍. Mähän oon siis myös vegaani, niinku mun seuraajat tietääki jo. Vegaanius on mulle tosi tärkeetä, koska on ihan selkee juttu, että karjatalous on todella tuhoisaa maapallon kannalta. Lihansyönnin ja maitotuotteiden lopettamisella on henkilökohtasella tasolla suuri merkitys oman hiilijalanjäljen pienentämiseksi. Iso suositus siis kaikille!! Vegaanius on myös terveyden kannalta hyvä valinta! Todelllisuudessahan mä vedän hirveitä määriä Aasiasta tuotuja muovijätepikanuudeleita, kun en jaksa ite kokkaa ;)
Syön kyllä siis välillä kans kalaa, kun en voi vastustaa sushii!😋 En tosin ikinä kerro siitä kellekkään, koska en haluu et ihmiset ajattelee, et mä en muka oo tosissani! Sitä paitsi, kalat ei kuulemma tunne kipua.

Tän aamiaisen lisäks juon yleensä kahvia mantelimaidolla. Tykkään tästä mantelimaidon täyteläisyydestä. Mantelien tuotanto vie hirveet määrät vettä ja kahvintuotanto on tunnetusti käyttänyt lapsityövoimaa. Mut hei, COFFEE IS LIFE!!!

8.45
Okei noniin seuraavaks laitetaan vähän meikkiä tähän naamaan, ettei koulukaverit ihan säikähdä sentään 😆. Eli yleensä en laita mun iholle hirveesti mitään muuta kuin silmänalusconcealerii ja contourii. Mä käytän contourissa tämmöstä Kat Von D Shade&Light –palettia. Kat von D -meikit on itseasiassa vegaanisia kaikki, toisin kuin esimerkiksi tää L’orealin ripsari! Tää on tosi toimiva ollu ainakin mulla, mutta toki vähän tulee paha mieli kun tietää, että L’oreal käytti eläinkokeita vielä vuonna 2015, vaikka se onkin EU:n alueella kielletty jo vuodesta 2004. Oon kokeillut noita vegaanisia ja eläinkokeettomia ripsareita, mutta ne ei vaan jotenki toimi mulla yhtä hyvin ku nää kärsimysmaskarat, niin oon nyt pysynyt näissä toistaseksi! Mut siis mähän kuitenkin käytän cruelty-free shampoota ja lahjotan Animalialle 10e kuukaudessa, et eihän se voi olla niin paha?

9.45
Nyt mä oon tosiaan matkalla luennolle tonne yliopistolle. Ihanan lämmin sää täällä tänään! Yleensähän ei enää tähän aikaan vuodesta oo näin lämmin. Onkohan tää nyt sitä ilmastonmuutosta ;(

Mut hei, ainakin voi käyttää nahkatakkii pidempään! Oon ostanu tän UFFilta, koska en haluu tukee H&M ja NewYorkerin kaltasii ylikansallisii halpavaateketjuja! Zarasta ja Monkista tosin ostan kyllä vaatteita. Ne ei oo niin paha, koska ne on vähä kalliimpii. Koska eiks se oo ihan selvää et ku ne kerta on kalliimpii, nii kans se tuottajaosapuoli saa enemmän rahaa? Plus siis hei, jos siel on lapsityövoimaa, nii ainakin niillä on jotain tekemistä siel :)
Käytän kans paljon Marimekkoo! Se on aidosti eettinen yritys, jota voi tukea hyvällä omallatunnolla! Tai ainakin niiden nettisivun mukaan, missä luki sana *vastuullisuus* sivuvalikossa kohdan ”Meistä” alla. Onko Marimekko teiän mielestä vastuullinen yritys? Voiko teidän mielestä ostaa jatkuvasti niiden vaatteita ja siten ylläpitää kulutuskulttuuria, mutta vaan vähän paremmalla omallatunnolla? Let me know in the comments below! <3

13.36

Tässä samalla kun yritän opiskella mä selaan vähän instagramia. Kaverit postailee kuvia Balilta, missä ne shoppailee isoissa ostoskeskuksissa halvalla ja käy katsomassa norsuja jossain kunnon kidutuseläintarhassa. Samalla ne asuu jossain valkoisten länsimaalaisten resortissa ja käy jossain turistitemppelissä. En malta odottaa selitystä siitä, kuinka Bali on niin hengellinen paikka ja kuinka maailmasta ei oikeesti ymmärrä yhtään mitään, ennen kuin on nähnyt sitä kunnolla. Siis mähän henkilökohtasesti en lennä hirveesti sen ympäristövaikutusten takia, tiedättehän. Tai no okei välillä lennän, mut mä maksan AINA korvaukset mun hiilidioksidipäästöistä! Mut ihmiset vois ihan hyvin lentää vaik Lappiin, se on lyhyempi matka? Mä ostin muuten sielt sellasest viime talven semmosen tosi mageen neljän tuulen hatun! Voin esitellä sen mun seuraavas videos!
Turhaan lentämistä pitäisi rajoittaa. Mut välil turhauttaa, et miksi mun pitää olla lentämättä ja kokematta näitä asioita, jos muutkaan ei oo? Vaikka en oo lentämättä saadakseni siitä muilta ihmisiltä kiitosta, tuntuu väliltä hankalalta pitää kiinni periaatteista tilanteissa, joissa muut ei jotenki yhtään oo yhtä ajattelevaisii ku mä. Voisko edes joku arvostaa mun uhrauksia meidän yhteisen tulevaisuuden eteen??
Jos yritän puhua ihmisille lentämisen vähentämisestä, alan usein vähän vaahtoomaan. Mun on tosi vaikeeta puhua näin tärkeestä asiasta neutraalisti ja sit ihmiset suuttuu. Uskon kyl ihmisten vapauteen valita monissakin asioissa, mutta ympäristöön liittyvät päätökset eivät koske vain yksilöä, vaan joka ikist muutakin ihmistä tällä planeetalla. Ihmisten pitäisi kiittää mua ja arvostaa mun kaltasia ihmisiä, jotka uhraa NIIN PALJON muidenkin puolesta! Lentäminen ja lihansyönti on ihan saatanasta!

KRHMM anteeks… Välillä alan vähän tollai rageemaan, kun oon vaan niin super intohimoinen tästä aiheesta! Mä vaan vähän niinku välitän liikaa. Tiedättekö musta tuntuu et mul on sellanen taakka, et oon vähän liian empaattinen ihminen ja tälleen.

Anyway, nyt mulla ois ilo esitellä teille tällänen verkkokauppa, josta voi tilaa TODELLA halvalla tälläsii ihanii ja laadukkaita Iphone X suojakuoria, jotka on siis tehty köyhien lasten kyynelistä ja valaanluista. Ne kuljetetaan sun kotiovelle ja lennätetään ihan Kiinasta asti! Ensitilauksen yhteydessä käytä koodia ”myyperiaatteesi95” niin saat 20% alennuksen! Kiitos Riistokapitalismi Oy sponsoroinnista, tosi siistii tehdä yhteistyötä teidän kanssa!!