Hei, rakkaat medialaiset!

 

Haluamme kiittää vuoden 2015 timantinkovaa päätoimitusta, joka on vienyt Groteskin sisällöllisesti ja graafisesti uudelle tasolle. Voitto HYY:n paras ainejärjestölehti- kilpailussa oli ansaittu. Haluamme säilyttää Groteskin korkean laadun ja jatkaa lehden tekemistä samalla intohimolla ja rohkeudella kuin edeltäjämme.

 

G:n keulahahmoja on ensi vuonna viisi. Näin pystymme keskittymään yhä enemmän Groteskin moniin kanaviin ja tehtäviin sekä hyödyntämään tehokkaasti omia erityisosaamisen alueitamme. Viisikkomme on hitsautunut hyvin yhteen ja meillä on vahva yhteinen visio tulevaisuuden Groteskista.

 

Groteski on enemmän kuin lehti. Se on osa Mediaa ja medialaisten identiteettiä. Haluamme, että Groteski on jokaiselle medialaiselle vapaa foorumi ilmaista ajatuksiaan. Toivomme, että jokainen hyödyntäisi ylpeästi mahdollisuuttaan kirjoittaa Groteskiin. Oma lehtemme tarjoaa opiskelijoille ainutlaatuisen tilaisuuden paitsi arvokkaiden juttunäytteiden keräämiseen, myös sellaisen journalismin tekemiseen, jonka toteuttaminen muissa medioissa ei olisi mahdollista. Groteskin päätoimituksena meillä on kunnia ja velvollisuus varmistaa, että medialaisten ääni kuuluu ja kantaa pitkälle.

 

Yksi tulevan vuoden päätavoitteistamme on Groteskin toimituskulttuurin kehittäminen. Haluamme, että Groteskin tekoprosessi on läpinäkyvä ja avoin kaikille medialaisille. Haluamme antaa kirjoittajillemme vapauden toteuttaa villejäkin ideoita, mutta samalla lupaamme olla jatkuvasti tukenanne juttujen tekoprosessin aikana. Tämän lisäksi aiomme tehdä tiiviimpää yhteistyötä Media ry:n hallituksen kanssa.

 

Tulevan vuoden aikana Groteski tulee myös jalkautumaan aktiivisemmin sosiaalisen median kanaviin, kuten Twitteriin ja Instagramiin, minkä toivomme lisäävän dialogia kaikkien medialaisten kesken.  Aiomme myös seurata tiiviisti meitä voimakkaasti koskettavaa Iso Pyörä- hanketta sekä pitää yllä siitä käytävää keskustelua.

 

Groteski on röyhkeää, rietasta ja relevanttia, sekä ajankohtaista, kantaaottavaa ja moniäänistä. Groteskissa ei tehdä hampaatonta journalismia, vaan pureudutaan ilmiöihin fiksusti ja kuvia kumartamatta.

 

Nähdään tammikuun toimituskokouksessa!

Groteskin vuoden 2016 päätoimitus,

 

Tuomas Heikkilä

Elisa Kitunen

Oona Pohjolainen

Adile Sevimli

Juho Valta