Gallup

TEKSTI : Iina Vaaranen KUVAT : Sofia Kekäle, Kati Makkonen, Heidi Puomisto, Aaro Taina, Viivi Voutilainen

Omia aatteitaan ja muita ajatuksiaan voi helposti viestittää vaatteillaan. Groteski jalkautui digitaaliseen mediaympäristöön ja slaidasi muutaman upean statementpaidan omistajan viestiboksiin kysyen seuraavat kysymykset:

  1. Mitä haluat viestittää paidallasi?
  2. Onko paita aloittanut keskustelua?

Heidi Puomisto

1. Ehkä sitä, että vanhemman naisenkin naama voi olla paidassa. Oon liian nuori muistamaan minkälaista Tarja Halosen politiikka sinänsä oli, mutta kyllä oli hienoa kasvaa kolmevuotiaasta viisitoistavuotiaaksi niin, että meillä oli naispresidentti. Sain paidan arvonnassa Studia-messuilta, joten en oo varsinaisesti hankkinut sitä itse. Mutta nykyään se on mulle suuri aarre.

2. On! Pidän sitä yleensä jouluisin päällä, koska Tarjan syntymäpäivä on jouluaattona. Tulee aina kerrattua tämä fakta kaikille kanssajoulunviettäjille. Ei siinä sitten kummempaa keskustelua oo syntynyt, kaikki tuntuu hyväksyvän sen, että mulla nyt vaan on Tarja-paita päällä. 

Kati Makkonen

1. Vaikka toisin voisi päätellä, en kannata Paavo Väyrystä, joka tosin tässä kuvassa esiintyy Urho Kekkosena. Väyrynen on päätynyt paitaan, sillä hänet voidaan nähdä eräänlaisena sinnikkyyden symbolina. Paidan tekstillä pyritään myös muistuttamaan (maltillisen) itsevarmuuden tärkeydestä.

2. Paita on aloittanut useita niin politiikkaan kuin yleiseen ihmettelyyn liittyviä keskusteluja. Selkeä erottumistekijä! (Plussaa: sopii oivasti myös haalareiden kanssa.)

Viivi Voutilainen

1. Paitaan tiivistyy kaksi mulle tärkeää teemaa: naisten seksuaalinen vapautuminen ja ilmastoaktivismi. Se on myös sopivan raflaava ajamaan asiaansa tai ainakin herättämään kanssaeläjissä hilpeyttä (tai ärtymystä).

2. Jonkinlaista keskustelua se lähes aina herättää. Henkilökohtainen lempparini on varmaan se, kun kerran baarissa iskemään tullut miesoletettu paidan nähtyään perääntyi ja totesi, että tää ei varmaan kannata kun sä ootkin lesbo! Paljastin hänelle, että paidassa mainitut aktiviteetit ovat kohtalaisen yleisiä myös heteroseksuaalisessa kanssakäymisessä.

Sofia Kekäle

1. Tää paita on vastalause kaikelle (erityisesti naisten) sheimaamiselle ja turhalle kyseenalaistamiselle. Jos voin käyttää paitaa, jossa on pylly ja näytetään keskaria, voin tehdä mitä vaan.  

2. Paita ei ole koronan takia saanut vielä ansaitsemaansa näkyvyyttä, eli toistaiseksi ei oo aiheuttanut keskusteluakaan.

Aaro Taina

1. Kyseinen vaatekappalehan on kuin paitojen Las Vegas. Ensisilmäyksellä korni ja mauton, mutta on se muutakin. Paita kaataa verkkokalvoillesi avoimesti ne merkitykset, joita moni muu vaate viestii epäsuorasti. 

2. Paita on saanut aikaan paheksuvia katseita, ironisia kommentteja ja pannut alulle polveilevia keskusteluja Jean Baudrillardin Amerikasta. Parempia keskusteluja syntyy kuitenkin vasta kun ottaa paidan pois.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *